18.9.2017
Vojtěch Smolka
Majáles Ostrava, Vítání prváků, Bloody Halloween či Studentský ples. Tyto a mnohé další akce pro studenty už mnoho let pořádá Stavovská unie studentů Ostrava. Skupina studentů, která dotváří studentský život na obou univerzitách už od roku 2011. S letošním zimním semestrem však přichází jedna zásadní změna.

Po úspěšně zakončeném Majálese jsme se společně vydali na víkend plný odpočinku a pohody, kde jsme se ale nezvládli jen flákat a mimo jiné přemýšleli co dál. Řekli jsme si, že potřebujeme změnu. Že bychom byli rádi, aby náš název lépe vystihoval naši energii a chuť dělat zábavné a někdy trochu bláznivé věci.

Chceme být lépe zapamatovatelní a mít značku, která bude svěží a moderní. Ale jak na to? Poradili jsme se, spojily síly s několika kamarády a celé prázdniny na rebrandingu poctivě pracovali. Hodiny a hodiny debat, workshopů, skype callů a setkání nakonec přinesly super výsledek!

A tak se po dvou a půl měsících můžeme pochlubit novou tváří. Už žádná Stavovská unie studentů Ostrava, dlouhý název a nejasná symbolika. Víte, co vlastně znamená slovo „stavovská“?

Dlouhému názvu je tedy konec. Teď nás budete vídat jako YOUNII! A proč zrovna Younie?

Protože všechno je to o tobě. A tobě. A o tom dalším taky. Každý z nás, kdo se do Younie zapojí a stane se jejím členem do ní něco přináší. Nápady, píli, energii, zábavu, radost. Cokoliv. Všichni jsme jiní a umíme jiné věci. Vzájemně se doplňujeme a jsme prostě „younikátní“. Osobnostmi, akcemi i přístupem.

Pořád jsme studenti VŠB-TUO a OU, kteří organizují super akce a jsou tady pro všechny, kdo nechtějí studia trávit jen zavření na kolejích, v knihovnách a za hromady skript a učebnic. S novou značkou přichází i nový vizuál, grafika a design! Buď si jistý, že o nás ještě hodně uslyšíš. Facebook, Instagram i perfektní nový web! Všude tam nás najdeš!

Napadají tě nějaké otázky? Chtěl bys nám něco říct, navrhnout nebo se za námi přijít někdy podívat na schůzi a zjistit, co jsme vlastně zač? Tak se určitě ozvi, přijď či napiš a buď taky younikátní. Rádi tě přivítáme mezi sebe!

Dotváříme studentský život i tobě!